BONA MÚSICA A MILLOR PREU!

Avui volem parlar-vos de Cd's però amb una particularitat tots ells: són gravacions d'una notable qualitat a un preu molt baix. Tots ells són de la marca alemana NAXOS, amb intèrprets de poc nom però d'un alt nivell interpretatiu. A més cal remarcar que aquesta marca NAXOS a part de tenir un catàleg molt extens que inclou els títols bàsics de les principals obres de la història de la música, té molts discos d'autors no tan coneguts i dóna una especial atenció a la música coral de tots els temps, cosa que poques marques fan. Es venen al preu de 750 pts (4,51 Eur.) al c/ Pelai,24 de Barcelona (No és propaganda encoberta).El primer Cd a comentar és de J.S.Bach i conté les cantates 80 "Ein feste Burg ist unser Gott" i la 147 "Herz und Mund uns Tat und Leben", interpretades per solistes hongaresos, el cor de laràdio hongaresa i la Failoni Orquestra de Cambra, de Budapest, tots sota la direcció de Matyas Antal. Aprofitem per dir que els intèrprets d'origen hongarès és un punt molt comú en tota la col·lecció.
El primer atractiu d'aquest disc és aquesta darrera cantata, coneguda pel coral Jesus Bleibet o, en català, Jesucrist dels homes guia. La veritat és que la majoria dels afeccionats a la música coral només coneix la cantata 147 per aquest coral que, per cert s'interpreta 2 vegades. Així gairebé ningú coneix el bonic cor del començament de la cantata ni les àries de soprano, contralt, tenor i baix amb instruments d'acompanyament tan agradables d'escoltar com l'oboè d'amore.
J.S.BACH: Cantates 80 i 147. Col.NAXOS, Ref.8.550642 DDD preu:750 Pts.Ara us volem parlar d'un disc de motets d'Anton Bruckner. Bruckner, autor austríac del s.XIX, conegut per les seves grans simfonies, té una obra coral majoritàriament religiosa d'una gran expressivitat. No us perdeu obres tan imprescindibles de conèixer com Locus iste, Ave Maria, Pange Lingua i Christus factus est. I No us perdeu l'acompanyament dels motets Afferentur regi i Ecce sacerdos, a base de 3 trombons, i Inveni David a 4 veus d'homes i 4 trombons.
La interpretació és d'un cor de Londres, Choir of St.Bride's Church, dirigits per Robert Jones.
A.BRUCKNER: Motets. Col.NAXOS, Ref.8.550956 DDD preu 750 Pts.I després de dos discos d'inspiració religiosa no volem acabar sense recomanar-vos un Cd força divertit. És l'obra de l'autor del renaixement italià Adriano Banchieri "Festino nella sera del giovedi grasso avanti cena". Aquesta obra, coneguda en l'ambient coral com El Festino, són 21 petites composicions per ser interpretades amb aire jocós i ganes de passar-s'ho bé. Dues d'aquestes obres són més conegudes per haver-se interpretat soles més sovint: Capriciata a 3 voci i Contraponto bestiale a la mente.
En la gravació, canta el Cor de la ràdio Suïssa de Lugano diriguts per Diego Fasolis, i pertany a la sèrie de Naxos Early Music * Alte Musik (o sigui Música antiga).
A.BANCHIERI: Il Zabaione musicale; Festino nella sera del giovedi grasso avanti cena.
Col.NAXOS - Early Music * Alte Musik, Ref.8.553785 DDD preu 750 Pts.Bona audició!